Ulja

Široka lepeza kvalitetnih istarskih ekstra djevičanskih maslinovih ulja, prepoznata kao zdrava i postojana ulja dokazane kvalitete.

cervar_san_servolo_maslinovo_ulje

blendSan Servolo

Pakovanja: 250ml / 500ml / 750ml

Na terenu San Servolo (Sveti Servul) u okolici Novigrada, zasađene su masline obitelji Červar. Po istom je nazivu ovo ulje dobilo ime, koje je blend ekstra djevičanskih maslinovih ulja od sorti buža, rosignola, leccino, pendolino i picholine. Odlikuje ga svjetlozelena boja, ugodna pikantnost i gorčina, intenzivni miris po maslini, bademu i aromatičnim travama. Ovo je ulje zanimljiv začin uz ribu ili sireve, kao i za svakodnevnu kulinarsku upotrebu.

 

Červar,-Bianchera-500ml

sortnoBianchera

Pakovanja: 250ml / 500ml

Sortno ekstra djevičansko maslinovo ulje Bianchera, proizvod  je autohtone sorte istarske bjelice, koja daje ulje iskričavo zelene boje, iznimno naglašene pikantnosti i ugodne gorčine. Istarska bjelica je intenzivnog okusa i dugog trajanja u ustima zbog svog fenolnog sastava, odlikuje je aromatski profil sa mirisima radića, cikorije i rukole. Intenzitet ovog ulja najljepše se sljubljuje sa kompleksnim mesnim jelima sa divljači ili gljivama, te u pogledu deserata, sa čokoladnim kombinacijama.

 

cervar_coratina_maslinovo_ulje

sortnoCoratina

Pakovanja: 250ml / 500ml

Sortno ekstra djevičansko maslinovo ulje Coratina, zelene boje sa zlatnim odsjajem,  prepoznatljivo je po specifičnoj kombinaciji mirisa zelenog badema, svježe pokošene trave i artičoke. Ovo je ulje intenzivno, naglašene pikantnosti i umjerene gorčine, čiji završni doživljaj okusa upotpunjuje slatkoća. Odličan je začin bruschetama s povrćem ili mariniranim morskim plodovima, preporučuje se uz mesna jela sa roštilja, kao i salatama od kuhanog povrća. Može se koristiti kod začinjavanja deserata sa bijelom čokoladom i jednostavnim biskvitima.

 

cervar_zizolera_maslinovo_ulje

sortnoŽižolera

Pakovanja: 250ml / 500ml

Sortno ekstra djevičansko maslinovo ulje Žižolera ističe se zlatno – žutom bojom sa zelenim odsjajem, ugodne gorčine i srednje intenzivne pikantnosti. Miris je karakteriziran notama radiča i cikorije, u suhim godinama mirisom pokošene trave. Ovo ulje je odličan izbor za dodatak zrelim sirevima, paštetama od guščje jetre, namazima od sušenog mesa te tjesteninama sa povrćem.