Maslinovo ulje saveznik nam je u zimskim mjesecima

Uobičajeno, zima je vrijeme kada jedemo konkretnije obroke nego u onim toplijim danima. Jednostavno, zimsko vrijeme traži tu malo “težu” hranu, a niz je načina kako je možete sljubiti s vrhunskim ekstradjevičanskim maslinovim uljem, i na taj način svojim obrocima dati dodanu vrijednost. Po konobama gori ugodna vatrica, pa mnogi na žar bacaju dobar steak ili neki drugi ukusni komad mesa. Kada je pečeno, prelijte ga ekstradjevičanskim maslinovim uljem i dobit ćete vrhunsku kombinaciju.

Jednako tako, prošlogodišnji pršuti sada su spremni za rezanje i degustaciju, pa ako kao pravi gurman uz njega servirate i neki kvalitetni, zreli sir, cijelu priču jednostavno morate obogatiti maslinovim uljem. Vaš obrok ne mora biti nužno mesni. Riba je uvijek dobrodošla, a baš je zima vrijeme lova na lignje. Naravno – što god jeli s morskog menija, maslinovo ulje je obavezan dodatak.

Znate li da u teglicu ekstradjevičanskog maslinovog ulja možete staviti nekoliko ljutih papričica, i pustiti da sve odstoji, da papričice puste svoj okus i ljutinu? Na taj način dobit ćete pikantno maslinovo ulje koje će biti fantastičan dodatak mesu, ali i različitim varivima koja se jedu u ovo doba godine.

A ako ste od onih koji vole dobro pojesti, i uvijek se brinete kako će vam ta konkretnija hrana teško sjesti na želudac, upravo je maslinovo ulje ono koje će olakšati priču i zaštititi probavni sustav. Uz sve, vrhunsko ekstradjevičansko maslinovo ulje nije samo gastronomski užitak, već je doslovno i izvor obilja zdravlja. Bit će zaštita za vaš kardiovaskularni sustav, što je osobito važno tijekom zime, a ujedno će regulirati kolesterol. Također, ono ima protuupalna svojstva, čuva zdravlje kostiju, a u ovim hladnim danima, kada smo svi malo usporeni, pojačat će bistrinu vašeg uma.

Nepregledan je popis dobrobiti maslinovog ulja, i zato, jedino što je preostaje je da odaberete ono naše, vrhunsko – Červar ekstradjevičansko maslinovo ulje.