Nakon Coratine, i San Servolo ulje blješti sjajem zlatne medalje

Ponovno smo se okrunili zlatom, zbog čega smo neizmjerno sretni i ponosni. Ovoga puta najjačim sjajem blista Červar San Servolo ekstradjevičansko maslinovo ulje, koje je na renomiranom natjecanju Berlin GOOA (Global Olive Oil Awards) 2021 dobilo zlatnu medalju u kategoriji za kvalitetu (Quality Olive Oil Awards). Svi koji poznaju svijet maslinovih ulja znaju da je riječ o iznimno prestižnom natjecanju na kojem najveći stručnjaci iz područja znanosti, tehnologije hrane i svijeta biznisa ocjenjuju vrhunska maslinova ulja iz mnogih zemalja. Ovo natjecanje sinonim je za izvrsnost i prepoznavanje kvalitete, a ulja koja su nagrađena na njemu globalno su priznata kao najbolja koja postoje. Na ovogodišnje natjecanje pristigla su 764 uzorka ulja iz 22 države, a naš San Servolo dobio je zlatnu medalju u prvoj i najvažnijoj kategoriji za kvalitetu. Riječ je o uravnoteženom ulju koje je blend ekstra djevičanskih maslinovih ulja od sorti buža, rosignola, leccino, pendolino i picholine. Odlikuje ga svijetlozelena boja, ugodna pikantnost i gorčina te intenzivni miris po maslini, bademu i aromatičnim travama.

Prošle godine također smo doživjeli dane ponosa, kada je naše ekstradjevičansko monosortno ulje Červar Coratina dobilo zlatnu medalju na najprestižnijem svjetskom natjecanju u ocjenjivanju maslinovih ulja, New York International Olive Oil Competition (NYIOOC). Tada su u konkurenciji bila ulja iz 26 zemalja svijeta.

Obje ove medalje pokazuju nam da smo na pravom putu, i da nas je sav uloženi trud nagradio ostvarivanjem našeg najvećeg sna – da stvaramo najbolja ekstradjevičanska maslinova ulja na svijetu.