Ulje Červar Coratina svrstano među najbolje na svijetu

Protekli dani bili su za nas, zapravo, dani velike sreće i ponosa. Sva ljubav i neizmjeran trud koji ulažemo u proizvodnju naših maslinovih ulja, okrunjeni su zlatnom medaljom na najprestižnijem svjetskom natjecanju u ocjenjivanju maslinovih ulja, New York International Olive Oil Competition (NYIOOC).

Dobitnik zlatne medalje je monosortno ulje Červar Coratina,pikatno i osebujno, prepoznatljivo po specifičnoj kombinaciji mirisa zelenog badema, svježe pokošene trave i artičoke. A osvojiti zlatnu medalju na ovakvom respektabilnom natjecanju, san je svakog maslinara, i nepobitna potvrda da je u svome radu dosegao top kvalitetu, ono što se u čitavom svijetu smatra vrhunskim maslinovim uljem.

Ove se godine, zbog novonastale situacije s pandemijom, najtjecanje pratilo u online varijanti, a stručni žiri ocijenio je 881 uzorak najboljih maslinovih ulja iz 26 zemalja svijeta, među kojima je bila i Hrvatska. Pa tako u našu državu putuje ukupno 32 medalje, što uključuje više od 20 zlatnih. I naravno, naše Červar Coratina ulje sada blista zlatnim sjajem.

Ponosni smo i sretni na ovu zlatnu medalju, jer to je naše prvo priznanje na ovom natjecanju, i dokaz da u proizvodnji maslinovih ulja idemo pravim putem. Prošla godina bila je doista izazovna, zbog velike suše, pa nam zbog svega ova medalja još više znači”– Deni Červar, marketing menadžer ZO Červar.

Njujorško natjecanje ima najveću težinu i značaj u svijetu, a popis dobitnika medalja predstavlja svojevrsni vodič kroz najbolja maslinova ulja na planeti.

Ponosni smo neopisivo, a nagrada nam je dodatni poticaj da idemo dalje, i da budemo još bolji i kvalitetniji.